این مطلب ۱۶۲ بار خوانده شده

آداب غذا خوردن در اسلام

رسول اکرم(ع): هر غذایی که بر آن نام خدا برده نشود، درد است و هیچ برکتی در آن نیست.
نسخه مناسب چاپ

در ابتدا به چند حدیث راجع به آداب غذاخوردن اشاره میکنیم.


پرهیز از خفتن، بلافاصله پس از خوردن غذا:

     پیامبر اعظم(ص): غذایتان را با یاد خدا و نماز، ذوب(هضم) کنید و بر آن مخوابید، که دل هایتان سخت می شود.


پرهیز از خوردن با دست چپ:

 پیامبر خدا(ص): خوردن با دست چپ، از نافرهیختگی است.

 پیامبر خدا(ص): با دست چپ نخورید؛ چرا که شیطان با دست چپ می خورد.

 

به پشت دراز کشیدن پس از غذا:

  امام جعفر صادق(ع): دراز کشیدن پس از غذا، بدن را چاق می کند، غذا را هضم می نماید و درد را [از درون انسان،] بیرون می کشد.

  امام رضا(ع): هرگاه چیزی خوردی، به پشت دراز بکش و پای راست خود را روی پای چپ بگذار.

 

و حالا چند توصیه:

نیم ساعت قبل از غذا یک لیوان آب را در سه جرعه بنوشید.

وقتی کاملا گرسنه شدید غذا را میل کرده و قبل از سیری کامل دست از غذا بکشید.

قبل از غذا دست ها را با صابون بشویید.

ابتدا به زیبایی سفره و غذا نگاه کنید تا از لذت معنوی غذاخوردن هم بهره مند شوید.

دو وعده غذا در روز ، ابتدای روز و ابتدای شب میل کنید و اگر عادت به خوردن ناهار دارید آن را سبک میل کنید.

غذا را خوب بجوید چرا که این عمل باعث تحریک بیشتر مرکز سیری در هیپوتالاموس مغز و احساس سیری می شود.

از غذاهای گیاهی که با بدن ما سازگار ترند بیشتر مصرف کنید.

با آرامش و به آهستگی غذا بخورید. اهمیت این موضوع به حدی است که طبق فرمایش امام رضا (ع) مدت زمانی که سر سفره غذا می مانید، جزو عمر محسوب نمی شود.

اگر در طبیعت غذا می خورید ، مستحب است آنچه از سفره میریزد را برای پرندگان و حیوانات بگذارید.

بعد از غذا خوردن خلال کنید.

برگرفته از کتاب تغذیه در طب اسلامی

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.